Sommerhusområdet Stenodden Sommerland består af 199 husstande, hvor der bl.a. er ført fiber ud tæt ved området, men ikke til de enkelte matrikler. Der er også mobilmast indenfor rækkevidde, med begrænset udbud.
Nogle matrikler har forbindelse via kobberpar med dårlig internethastighed, nogle har mobildækning med begrænset hastighed, og en nogle har slet ikke nogen telefon- eller bredbåndsforbindelse.

4 matrikler har derfor ønsket at gå sammen om at søge tilskud fra bredbåndspuljen 2022, for enten at få en bedre internethastighed eller for at få etableret en bredbåndsforbindelse til husstandene.

Sommerhusområdet har tidligere forsøgt at opnå tilskud, men der var ikke deltagere nok. Interessen er derfor faldet, og flere er istedet gået på 4G løsning, men der er stadig en overordnet interesse for at få tilfredsstillende internet eller for bedre at kunne tiltrække lejere ved at tilbyde tilfredsstillende internet som en del af udlejningsservicen.

Da naboområdet og beboerne i Vemmenæs har haft samme udfordring omkring et lavt antal deltagere de tidligere år, er sommerhusområdet i år gået sammen med beboerne i Vemmenæs, om at ansøge om tilskud fra bredbåndspuljen.

Adressefordeling i projekt

Kortet viser fordelingen over deltagelsen fra Sommerhusområdet og dens sammenhæng. Dette område skal tilføjes området af ansøgere fra naboområdet Vemmenæs.